четвер, 15 жовтня 2015 р.

Міністр Сергій Квіт представив на засіданні Уряду проект закону «Про освіту»

11 листопада 2015 року під час засідання Уряду Міністр освіти і науки України представив проект закону «Про освіту».
Сергій Квіт розповів про основні засади законопроекту, зокрема,  структуру освіти, децентралізацію управління освітою, запровадження державного приватного і державного громадського партнерства, освіту впродовж життя.
Міністр звернув увагу членів Уряду на основні принципи освітньої політики, які закладені у законопроекті «Про освіту», зокрема, обґрунтованість дослідженнями та даними, забезпечення рівного доступу та рівної якості освіти, прозорість і публічність прийняття рішень, автономія закладів освіти, освіта впродовж життя, інтеграція в міжнародне освітнє середовище.  «Забезпечення рівного доступу до якісної освіти – це позиція, від якої ми ніколи не будемо відходити. У нас не повинно бути різниці, тобто, усі українці повинні мати рівний доступ до якісної освіти», — наголосив Сергій Квіт.
Законопроект «Про освіту» передбачає розподіл відповідальності управління освітою. Зокрема, Міністерство освіти і науки відповідатиме за освітню політику, а місцеві органи виконавчої влади, які є засновниками певної категорії навчальних закладів, матимуть свою відповідальність.   Читати все  

Немає коментарів:

Дописати коментар